headerbanner
HUBUNGI 012-2516990 UNTUK MEMBELI EMAS/PERAK PUBLIC GOLD. SEKIRANYA ANDA DATANG SENDIRI KE MANA-MANA CAWANGAN PUBLIC GOLD, SILA BERITAHU KAKITANGAN BERTUGAS NO KOD DEALER SAYA PG015618 (JAMALUDDIN RAMLI) SEBAGAI INTRODUCER..TERIMAKASIH
 

ARTIKEL TERDAHULU
KLIK DI SINI


"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah Dinar dan Dirham (untuk digunakan)" HADIS RASULULLAH S.A.W RIWAYAT IMAM AHMAD IBNU HANBAL

"Penggunaan Dinar dan Dirham sebagai suatu usaha menegakkan sistem ekonomi yang lebih adil dan telus. Emas tidak sama dengan matawang kerana ia tidak boleh dimanipulasi di pasaran semasa" TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD.

"To save your family buy gold, To help our nation keep gold, To follow your religion, use gold" DATO' LOUIS NG.

"
Kita perlu melihat dari segi pulangan. Kalau ada pelaburan yang memberi pulangan yang lebih tinggi (iaitu pelaburan emas) elok kita cari yang ini.....atau pun kita pelbagaikan pelaburan kita.." SARANAN ALLAHYARHAM DATO' SALLEH MAJID DALAM PROGRAM BIJAK WANG TV3

Laporan Pelaburan Emas Oleh BERNAMA


Pelaburan Emas Program Bijak Wang TV3

Public Gold Dalam Program
 AC Disini Astro


Laporan Khas Pelaburan Emas Dalam TV9
EMAS PUBLIC GOLD (GOLDBAR, DINAR, BARANG KEMAS) DITERIMA DI AR RAHNU BANK RAKYAT DAN POS MALAYSIA MULAI OKTOBER 2013.

Bank Rakyat Ar Rahnu x'Chage

Berita baik !!!! Mulai  Oktober 2013, Bank Rakyat melalui sistem pajakgadai Islam Ar Rahnu X'Change dan Pos Malaysia Berhad telah menerima semua produk emas Public Gold . Ini bermakna, Ar Rahnu berkenaan bukan sahaja menerima gadaian barang kemas seperti sebelum ini tetapi juga menerima gadaian jongkong emas (goldbar) dan dinar.

Oleh itu, para peminat emas dan pelabur-pelabur sangat bertuah memiliki emas keluaran Public Gold kerana boleh membuat pajakan ketika memerlukan wang untuk keperluan modal perniagaan, menambah dan melipat gandakan pembelian emas dan sebagainya.

Selama ini ramai pelabur tertanya-tanya di manakah tempat untuk menggadaikan emas pelaburan seperti Jongkong Emas dan Dinar kerana kebanyakan sistem Ar Rahnu di Malaysia hanya menerima barang kemas sahaja. Dengan pengumuman ini sudah tentu ianya menjadi berita baik dan peluang keemasan yang ditunggu-tunggu oleh kebanyakan pelabur.

Ia juga satu pengiktirafan besar terhadap emas fizikal keluaran Public Gold  yang sememangnya dikenali ramai oleh peminat, penyimpan dan pelabur emas .

Dengan itu, para penyimpan emas tidak perlu lagi bersusah payah untuk mencari Ar Rahnu yang menerima gadaian goldbar dan dinar kerana Bank Rakyat dan Pos Malaysia Berhad ada di mana-mana di seluruh Malaysia.

Mengikut pengalaman, masa yang diambil untuk proses gadaian pun sangat ringkas hanya lebih kurang 10 minit sahaja bergantung kepada bilangan pelanggan yang datang.

Di Lembah Klang, sebelum ini kebanyakan penyimpan/pelabur emas fizikal Public Gold memajakkan dinar dan goldbar di Ar Rahnu Koperasi Tentera. di Sungai Besi Kuala Lumpur. Tetapi hari ini, anda tidak perlu untuk pergi jauh kerana Bank Rakyat dan Pos Malaysia Berhad tentunya tidak berapa jauh dengan tempat anda tinggal.

Diharapkan, Ar Rahnu lain juga akan mengikut jejak langkah Bank Rakyat dan Pos Malaysia Berhad untuk menerima pajakan dinar dan goldbar. Ini tidak mustahil kerana ArRahnu lain juga tentu sedang mengintai peluang ini dalam persaingan perniagaan. Ini akan merancakkan lagi simpanan dan pelaburan emas.

Apa yang penting, kita rebut peluang yang ada di hadapan mata. Bagi orang lain, mungkin perkara ini biasa tetapi bagi peminat dan pelabur emas, tentu melihat perkara ini sebagai PELUANG KEEMASAN..

Authorised Public Gold Dealer
JAMAL (Kod PG015618)
TEL : 012-2516990
emas_anda@yahoo.comBilangan Pengunjung


Sijil Pengiktirafan
Malaysia Book Of Record


SjilMsiaBookOfRecord

Kelebihan Menyimpan Emas

1. Menyimpan emas dan perak adalah sunnah Nabi sejak 1400 tahun dahulu.

2. Sifat semulajadi manusia menyukai emas

3. Pelaburan terbaik kerana harganya semakin naik

4. Penyimpan nilai terbaik dan kalis inflasi dimana emas juga disimpan oleh bank-bank pusat kebanyakan negara bagi memelihara nilai matawang

5. Mudah dicairkan/dijual bila memerlukan wang

6. Jual beli yang mudah tidak perlu pihak ketiga

7. Halal dengan akad jual beli  mengikut Islam

8. Pelaburan selamat tanpa perlu menyerahkan emas kepada pihak lain. Kalau emas banyak simpan dalam peti simpanan selamat

9. Aset yang boleh diwarisi tanpa perlu dokumen, prosedur mahkamah dan campurtangan pihak ketiga

10. Boleh dipakai, disentuh, dipegang dan dilihat .

11. Logam yang berharga, menarik dan cantik untuk perhiasan dan pelaburan

12. Senang dibawa ke mana-mana dengan pelbagai variety saiz yang sesuai

13.  Boleh diniagakan tanpa campurtangan pihak ketiga

14. Sebagai salah satu cara menyimpan wang dari membazir membeli barangan yang kurang berfaedah

15. Permintaan yang semakin tinggi kerana banyak negara menyimpan emas untuk mengelak kekangan matawang dollar

16. Tiada cukai dikenakan kecuali zakat emas bagi orang Islam. Mengeluarkan zakat adalah tanda bersyukur dan Allah akan menambah rezeki orang bersyukur akan nikmatNya

17. Boleh jadi permulaan suatu bisnes untuk keluarga menyimpan emas untuk diniagakan

18. Membeli emas di dalam negeri membantu aliran matawang di dalamnegeri berbanding membeli barangan import

19. Membeli emas bagi wanita bukan sahaja untuk dipakai tetapi juga membantu keluarga apabila keadaan memerlukan

20. Emas sebagai aset simpanan sebagai persediaan menghadapi keadaan ekonomi, politik yang tidak stabil

21.  Emas boleh dijadikan hadiah untuk sahabat dan orang tersayang

22. Aset fizikal yang tidak boleh dibekukan walaupun diistiharkan bankrup

23. Kejatuhan nilai dollar (USD) yang mungkin menyebabkan inflasi yang besar

24. Menggantikan nilai matawang kertas (wang fiat) yang semakin susut nilainya ditelan masa sedangkan emas kalis inflasi.

25. Boleh dipajak di ArRahnu dengan kadar upah simpan yang rendah pada bila-bila masa apabila memerlukan pinjaman wang dari bank

26. Emas tidak boleh dimanipulasikan dan tidak boleh ditiru

27.  Emas tidak dicipta dan dikawal oleh kerajaan sedangkan wang fiat dicipta dan dikawal oleh kerajaan

28.  Boleh dijadikan hantaran kepada mereka yang mendirikan rumahtangga. M.Nasir memberikan hantaran Dinar emas semasa berkahwin dengan Marlia  Musa.

29. Dikatakan kerajaan China menasihatkan rakyatnya menyimpan 5% dari kekayaan mereka dengan membeli emas.

30. Emas pada asalnya adalah matawang