headerbanner
HUBUNGI 012-2516990 UNTUK MEMBELI EMAS/PERAK PUBLIC GOLD. SEKIRANYA ANDA DATANG SENDIRI KE MANA-MANA CAWANGAN PUBLIC GOLD, SILA BERITAHU KAKITANGAN BERTUGAS NO KOD DEALER SAYA PG015618 (JAMALUDDIN RAMLI) SEBAGAI INTRODUCER..TERIMAKASIH
 

ARTIKEL TERDAHULU
KLIK DI SINI


"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah Dinar dan Dirham (untuk digunakan)" HADIS RASULULLAH S.A.W RIWAYAT IMAM AHMAD IBNU HANBAL

"Penggunaan Dinar dan Dirham sebagai suatu usaha menegakkan sistem ekonomi yang lebih adil dan telus. Emas tidak sama dengan matawang kerana ia tidak boleh dimanipulasi di pasaran semasa" TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD.

"To save your family buy gold, To help our nation keep gold, To follow your religion, use gold" DATO' LOUIS NG.

"
Kita perlu melihat dari segi pulangan. Kalau ada pelaburan yang memberi pulangan yang lebih tinggi (iaitu pelaburan emas) elok kita cari yang ini.....atau pun kita pelbagaikan pelaburan kita.." SARANAN ALLAHYARHAM DATO' SALLEH MAJID DALAM PROGRAM BIJAK WANG TV3

Laporan Pelaburan Emas Oleh BERNAMA


Pelaburan Emas Program Bijak Wang TV3

Public Gold Dalam Program
 AC Disini Astro


Laporan Khas Pelaburan Emas Dalam TV9
BAGAIMANA NAK MEMULAKAN SIMPANAN DAN PELABURAN EMAS
DAN PERAK?


Ini adalah soalan yang sering ditanya kerana dah ramai yang berminat dan mula celik emas, tetapi tak tahu cara memulakannya.

Mudah saja....

MODAL

Pertama sekali tanya diri anda berapakah modal yang anda ada. Anda mungkin mempunyai modal dari simpanan tunai anda. Tahniah kerana anda memilih emas sebagai medium menyimpan kekayaan. Emas adalah aset yng kalis inflasi berbanding wang fiat. 

Cara paling mudah yang saya cadangkan adalah bermula secara kecil-kecilan dahulu seperti kata pepatah melayu "sikit-sikit lama-lama jadi bukit'.

Mungkin anda boleh memulakan dengan membeli goldbar Public Gold 10 gram atau 20 gram. Jika modal anda lebih kecil anda boleh membeli emas 1 Dinar Public Gold (berat 4.25 gram) yang lebih murah harganya. Belilah emas mengikut kemampuan dahulu, insya Allah emas yang anda miliki itu akan menjadi daya penarik dan "ibu duit" bagi diri anda untuk memiliki emas yang lebih banyak pada masa hadapan.

Ramai orang bercakap menyimpan emas atau perak ini memang ada auranya yang tersendiri...sekali kita menyimpan insya Allah rezeki akan datang yang menyebabkan kita mampu untuk membeli dan menambah simpanan. Insya Allah.
Tak percaya....cubalah......


Contoh : Dengan sendirinya sikap kita yang selama ini kaki boros dan mengalami kebocoran wang terutama nafsu yang membuak-buak apabila memegang cash di tangan akan berubah dengan berbelanja berhemah. Betullah kata orang tua-tua bahawa emas/perak memang ada aura.. Masakan tidak...logam ini berkali-kali disebut di dalam Al Quran. Tentulah ada perkara tersirat dan tersurat yang perlu kita kaji rahsia di sebalik logam berharga ini.....

BILA NAK BELI?

Masa yang paling sesuai untuk anda memulakan membeli dan menyimpan emas ialah SEKARANG. Jangan bertangguh hari esok atau lusa dan jangan hiraukan sangat samada harga emas turun atau naik kerana anda perlu memulakan langkah pertama kejayaan mulai sekarang dan harga emas tetap lambat laun akan naik juga tak kira berapa harga sekarang. Lagi cepat anda memulakannya lagi cepat anda akan dapat merasai pengalaman dan kejayaan.

DENGAN SIAPA NAK BELI?

Anda boleh membeli emas dengan saya kerana saya adalah dealer sah Public Gold (No kod dealer PG015618). Caranya, anda boleh klik di SINI atau butang "CARA BELI" di atas.

Setiap pembelian akan disertakan dengan resit. Produk Public Gold disokong dengan Sijil Ketulinan (Certificate Of Authenticity) yang ditandatangani oleh Assayer bertauliah. Harga jualan ialah mengikut  PG Sell yang boleh dirujuk dengan meng"klik" butang "HARGA" di atas.

Contoh Jongkong Emas 100g dan
Sijil Ketulinan Yang Mempunyai Nombor SiriDENGAN SIAPA NAK JUAL BALIK?

Anda boleh jual balik dengan saya atau di mana-mana cawangan Public Gold yang berdekatan. Harga belian semula kami ialah mengikut PG Buy yang boleh dirujuk dengan meng"klik" butang "HARGA" di atas.

INGAT NO KOD DEALER PG 015618
Jika anda bukan dealer (pengedar), beritahu no kod dealer saya iaitu PG 015618 sebagai introducer kepada kakitangan/pegawai bertugas sebaik saja anda datang ke mana-mana cawangan/pejabat Public Gold atas apa juga urusan. 


MULAKAN SIMPANAN DAN PELABURAN EMAS/PERAK SEKARANG!!!!

Kuasa bertindak anda pada hari ini akan mencorak hidup anda pada masa akan datang.

Selamat memulakan pelaburan...semoga anda kaya dan berjaya.

Jika masih tidak jelas bolehlah hubungi saya 012-2516990.


Authorised Public Gold Dealer
JAMAL (Kod PG015618)
TEL : 012-2516990
emas_anda@yahoo.comBilangan Pengunjung


Sijil Pengiktirafan
Malaysia Book Of Record


SjilMsiaBookOfRecord

Kelebihan Menyimpan Emas

1. Menyimpan emas dan perak adalah sunnah Nabi sejak 1400 tahun dahulu.

2. Sifat semulajadi manusia menyukai emas

3. Pelaburan terbaik kerana harganya semakin naik

4. Penyimpan nilai terbaik dan kalis inflasi dimana emas juga disimpan oleh bank-bank pusat kebanyakan negara bagi memelihara nilai matawang

5. Mudah dicairkan/dijual bila memerlukan wang

6. Jual beli yang mudah tidak perlu pihak ketiga

7. Halal dengan akad jual beli  mengikut Islam

8. Pelaburan selamat tanpa perlu menyerahkan emas kepada pihak lain. Kalau emas banyak simpan dalam peti simpanan selamat

9. Aset yang boleh diwarisi tanpa perlu dokumen, prosedur mahkamah dan campurtangan pihak ketiga

10. Boleh dipakai, disentuh, dipegang dan dilihat .

11. Logam yang berharga, menarik dan cantik untuk perhiasan dan pelaburan

12. Senang dibawa ke mana-mana dengan pelbagai variety saiz yang sesuai

13.  Boleh diniagakan tanpa campurtangan pihak ketiga

14. Sebagai salah satu cara menyimpan wang dari membazir membeli barangan yang kurang berfaedah

15. Permintaan yang semakin tinggi kerana banyak negara menyimpan emas untuk mengelak kekangan matawang dollar

16. Tiada cukai dikenakan kecuali zakat emas bagi orang Islam. Mengeluarkan zakat adalah tanda bersyukur dan Allah akan menambah rezeki orang bersyukur akan nikmatNya

17. Boleh jadi permulaan suatu bisnes untuk keluarga menyimpan emas untuk diniagakan

18. Membeli emas di dalam negeri membantu aliran matawang di dalamnegeri berbanding membeli barangan import

19. Membeli emas bagi wanita bukan sahaja untuk dipakai tetapi juga membantu keluarga apabila keadaan memerlukan

20. Emas sebagai aset simpanan sebagai persediaan menghadapi keadaan ekonomi, politik yang tidak stabil

21.  Emas boleh dijadikan hadiah untuk sahabat dan orang tersayang

22. Aset fizikal yang tidak boleh dibekukan walaupun diistiharkan bankrup

23. Kejatuhan nilai dollar (USD) yang mungkin menyebabkan inflasi yang besar

24. Menggantikan nilai matawang kertas (wang fiat) yang semakin susut nilainya ditelan masa sedangkan emas kalis inflasi.

25. Boleh dipajak di ArRahnu dengan kadar upah simpan yang rendah pada bila-bila masa apabila memerlukan pinjaman wang dari bank

26. Emas tidak boleh dimanipulasikan dan tidak boleh ditiru

27.  Emas tidak dicipta dan dikawal oleh kerajaan sedangkan wang fiat dicipta dan dikawal oleh kerajaan

28.  Boleh dijadikan hantaran kepada mereka yang mendirikan rumahtangga. M.Nasir memberikan hantaran Dinar emas semasa berkahwin dengan Marlia  Musa.

29. Dikatakan kerajaan China menasihatkan rakyatnya menyimpan 5% dari kekayaan mereka dengan membeli emas.

30. Emas pada asalnya adalah matawang